LEHDISTÖTIEDOTE 26.1.2010

Hausjärven Talvirallisprint SM-osakilpailu

 Sunnuntaina maaliskuun 7. päivänä ajettava viides Hausjärven Talvirallisprint on nyt SM-osakilpailu. Kilpailurata Hausjärven Puujaassa on ympyränmuotoinen ja pituudeltaan 5,3 km, siirtymineen 7,2 km. Rata on nopea, vaihteleva ja monipuolinen tiukkoine mutkineen sekä korkeuseroineen. Kolme kertaa kilpailun voittaneen moninkertaisen rallisprintin suomenmestarin Tomi Hallian mielestä rata on yksi Suomen parhaista, ellei paras. Hausjärven Urheiluautoilijoiden järjestämä Talvirallisprint on ollut yksi seudun merkittävimmistä autourheilutapahtumista.

Naisten luokan sisältävien kuuden SM-luokan lisäksi ajetaan junioreiden BFGoodrich -sarjan osakilpailu sekä nuorten ja senioreiden luokat.

 Kilpailujen suojelija on muun muassa vanhojen autojen harrastajana tunnetuksi tullut Sinituote Oy:n toimitusjohtaja ja Hausjärven kunnanvaltuutettu sekä ympäristölautakunnan puheenjohtaja Ilkka Brotherus. Kilpailuissa kiinnitetään erityistä huomiota yleisön palveluun ja kuulutusjärjestelmään. Tarkoitus on ottaa käyttöön hausjärveläisen Risto Pyyhtiän kehittämä langaton järjestelmä, jolla vältettäisiin pitkien johtojen vetäminen yleisökaiuttimiin.

 Rallisprintin SM-sarja 2010 koostuu kuudesta osakilpailusta, joista ensimmäinen ajetaan 7.2. Ylihärmän Yliluoman kylässä ja viimeinen 19.9. Huittisissa. Hausjärven Talvirallisprint on siis sarjan toinen osakilpailu. Myös junioreiden BFGoodrich -sarja muodostuu kuudesta osakilpailusta.

Kilpailut televisioidaan ja Hausjärvellä kuvauspaikkoja on neljä. Lähetykset ovat nähtävissä MTV3 MAX kanavalla sen Motor Forum otsakkeen alla 30 minuutin ohjelmapaikalla.

Lisätietoja on saatavissa rallisprintin SM-sarjan nettisivuilta osoitteesta www.sm-rallisprint.com.

©2020 Hausjärven UA - Putteri (MMD Networks Oy)